Close
Inapoi la postari

Ce beneficii ofera o folie solar termica?

Ce beneficii ofera o folie solar termica?

Pentru persoanele care au o vasta experienta in agricultura, o folie solar termica nu mai reprezinta demult o necunoscuta. Pentru cei care intentioneaza sa inceapa sa se ocupe de agricultura, acest tip de folie poate fi necunoscut si le poate da batai de cap.

Acest articol va ofera informatii foarte interesante in ceea ce priveste acest tip de folie pentru solar. Cititi cu atentie si aflati ce beneficii ofera aceasta si de ce o prefera agricultorii.

Beneficii folie solar termica

Datorita numarului mare de beneficii pe care le ofera, folosirea foliei termice pentru solar a crescut constant in ultimii cativa ani. In primul rand, utilizarea acestui tip de folie solar reduce variatiile de temperatura dintre zi si noapte in interiorul solarului respectiv.

Acest lucru desi poate nu stiati, va genera un mediu mai echilibrat in solar. In acest fel, cultura plantei din solar, cresterea si productia nu vor fi afectate sub nici o forma.

Castravetii de exemplu, au nevoie de o temperatura cuprinsa intre 18 si 22 de grade Celsius pe timpul noptii, in timp ce ziua au nevoie de o temperatura intre 24 si 30 de grade Celsius.

Datorita conditiilor meteo din Romania, aceste temperaturi ar fi greu de obtinut in cazul temperaturilor timpurii, dar ot fi obtinute datorita utilizarii unei folii solar termice. O asemenea folie creste temperatura cu aproximativ 3 – 6 grade Celsius, astfel incat diferentele de temperatura dintre zi si noapte sa nu fie atat de mari.

Folosirea unei folii solar de acest tip reduce de asemenea costul incalzirii chiar si cu un procent cuprins intre 25 si 30%. In plus, folia termica pentru solarii contine si aditivul IR. Acesta are un rol deosebit de important in conditiile in care reflecta o parte dintre radiatiile infrarosii in spatiul protejat. In acest fel sunt impiedicate pierderile de caldura noaptea.

De asemenea, merita mentionat un alt beneficiu important al acestor folii, si anume transparenta. Dat fiind faptul ca o astfel de folie este transparenta, asigura canitatea necesara de lumina astfel incat culturile sa se dezvolte optim.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le are o folie solar termica. Nu este de mirare in aceste conditii faptul ca ca o multime de agricultori o folosesc pentru diversele lor culturi. In plus, pretul pe care acest tip de folie il are este foarte accesibil, iar folia isi merita din plin banii, datorita numarului mare de avantaje.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul