Close
Inapoi la postari

Răsadurile de roșii - secretele unui cultivator de succes

Răsadurile de roșii - secretele unui cultivator de succes

Răsadurile de roșii - secretele unui cultivator de succes

 

Răsadurile de roșii sunt plante tinere, care au început să se dezvolte în condiții controlate, într-un mediu protejat, cum ar fi o seră sau o casetă de răsaduri. Aceste plante tinere sunt apoi transplantate în grădina sau în solariul tău, unde vor continua să crească și să se dezvolte.

Răsadurile de roșii sunt secretele unui cultivator de succes, În loc să pui semințe direct în pământ, să speri că solul nu are probleme, nu este prea rece sau prea sărac în nutrienți și să aștepți creșterea plantei, este mult mai eficient să iei răsaduri și să mergi la sigur cu cultura ta de roșii. Cei care obțin într-adevăr profit din cultivarea roșiilor lucrează cu răsaduri proprii sau cumpărate. Roșiile lor sunt gata pentru recoltare mai repede, sunt mai sănătoase, mai frumoase și mai viguroase, soiurile sunt mai ușor de ales și de îmbunătățit. Răsadurile de roșii pot fi folosite atât în spații deschise, cât și în solarii ori sere.

Probabil îți imaginezi deja roșiile acelea colorate, zemoase și delicioase cum ajung pe masa ta și a familiei tale. Ei bine, avem pentru tine încă 5 sfaturi pentru a obține cea mai bună cultură folosind răsaduri roșii!

 

Sfaturi pentru o cultură de succes folosind răsaduri de roșii

 

Pentru a crește cultura de roșii obținute din răsaduri, îți recomandăm să urmezi aceste sfaturi:

 

  •        Rotește culturile, în așa fel încât roșiile să nu fie plantate de două ori consecutiv în același loc. Ele au tendința să sărăcească solul, având nevoie de foarte mulți nutrienți, așa că trebuie să refaci acel sol cu altă cultură mai puțin solicitantă. În plus, roșiile se îmbolnăvesc ușor dacă sunt recultivate în același sol de mai multe ori la rând.
  •        Răsadul de roșie trebuie băgat pe 2/3 din lungime în pământ la transplantare. Astfel, va prinde rădăcini puternice și se va transforma într-un tufiș frumos. Spre deosebire de semințele de roșie, răsadurile se pun la adâncime mai mare.
  •        Bețele sau tuburile de susținere pentru viitoarea plantă se pun încă din momentul transplantării răsadului, nu după ce planta se face mare. În acest mod, eviți deterioararea rădăcinilor în pământ.
  •        Atunci când faci gaura în pământ pentru răsad, este cel mai bun moment pentru o hrănire intensă a pământului. Pe fundul micii gropi pentru răsad, poți pune coji de ou mărunțite (pentru un aport suplimentar de calciu în sol), compost natural maturat sau o mână de viermișori ori râme. Apoi poți adăuga răsadul, care va avea hrană din belșug.
  •        După transplantare, este indicat să mulcești planta. Poți alege fie o folie specială pentru mulcire, fie paie sau alte materiale naturale. Important este ca răsadul să fie protejat de frig, secetă ori buruieni.

 

Profitând de aceste mici secrete, sigur vei deveni un cultivator de tomate de succes. Iar pentru a-ți ușura munca și a diminua riscurile cât mai mult posibil, alege răsadurile de roșii în loc de plantarea semințelor. Îți dorim succes cu noua ta cultură de roșii!

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul